© Redaktör Haber 2022

“Çankaya Belediye Başkan’ı Can Güner Bilkent Üniversitesi Gençlik Buluşmasında”

Bilkent Üniversitesi Sosyal Demokrasi Topluğunun hazırladığı Gençlik Buluşması etkinliğinde konuşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, seçimlerde elde edilen başarının üç anahtarı olduğunu söyledi.

Çankaya Belediye Başkan’ı Hüseyin Can Güner, Bilkent Üniversitesi Sosyal Demokrasi Topluğunun hazırladığı Gençlik Buluşması etkinliğine katılım sağladı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel’de programda konuşmacı olarak yer aldı. Özgür Özel seçimler sonucunda elde başarının kaynağını; gençler, eşit temsil ve Bilim olduğunun altını çizdi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel konuşmasında “ başarının ilk anahtarının gençlere güvenmek ve bu emaneti gençlere hatırlatmaktı” diyerek şöyle devam etti: “İlk anahtarı taktık ikincisi eşit temsildi kadınların siyasette daha çok olmasıydı. Nerede gençler ve kadınlar aday olduysa başarılı oldular. Bodrum’da 30 yaşında belediye başkanım var. Korkuteli’nde 29, Buca’da 28 yaşında kadın belediye başkanım var. Hüseyin Can Güner 31 yaşında Çankaya’yı yönetiyor” ifadelerinde bulundu.

Bilkent Üniversitesi Sosyal Demokrasi Topluğunun düzenlediği Gençlik Buluşması programı;  Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Konser Salonunda gerçekleştirildi. Programa CHP Genel Başkanı Özgür Özel konuşmacı olarak katılırken; Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner, belediye meclis üyeleri, CHP Genel Sekreteri ve Bilkent Üniversitesi İktisat Bölümü Başkanı Doç.Dr. Selin Sayek Böke, CHP Gençlik ve Spor Bakanlığından sorumlu genel başkan yardımcısı Sevgi Kılıç, CHP Parti meclis üyesi ve İzmir milletvekili Gökçe Gökçen katıldılar.

“Başarının Üç Anahtarı”

Gençlik Buluşması programında konuşan Genel Başkan Özgür Özel; başarının sırrının üç anahtarını gençler, eşit temsil ve bilim olarak değerlendirdi. Seçimlerdeki başarının kaynağının gençler olduğunu söyledi. Başarının kalesinin üç anahtarını vardı. Üç anahtar tarihten mirastır emanetti ve o üç anahtar teker teker siyasetin kapısını açtı dedi. Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyeti sadece gençlere emanet ettiğinin altını çizen Özel; demek ki başarının anahtarları gençlere güvenme, bu emaneti onlara hatırlatmaktı bunu yaptık. İkincisi eşit temsildi kadınların siyasette daha çok olmasıydı bunu da başardık, üçüncü anahtarsa bilimdi şeklinde konuştu.

“Türkiye’nin En Önemli Belediyelerini Gençler Yönetiyor”

Özgür Özel aday belirleme sürecinde gençlere ve kadınlara özellikle öncelik verdiklerini vurguladı. Gençler ve kadınların olduğu her yerde başarı elde ettiklerini dile getirdi.

Şimdi Bodrum’da 30 yaşında belediye başkanım var. Korkuteli’nde 29 yaşında Bucak’ta 28 yaşında kadın belediye başkanım var. Çankaya’yı 31 yaşındaki Hüseyin Can Güner yönetiyor. Gençlik Kollarından sorumlu 30 yaşında Genel başkan yardımcımız Sevgi Kılıç var diyerek daha birçok yerde birçok kademede 30’lu yaşlarda iyi eğitimli, liyakatli, yabancı dil eğitimli, dünyayı bilen, Türkiye’yi gören vizyoner arkadaşlardan oluşan güçlü kadrolarımız var. Bu durum zaten bizim partimizin Kollarında var diyerek ifade etti.

Genel Başkan Özgür Özel son olarak seçimlerde elde edilen başarının sırrını; üç anahtarın doğru şekilde kullanılması ve Cumhuriyetin kuruluş kodlarının rehber oluşu şeklinde açıkladı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER