© Redaktör Haber 2022

Buğday Tanesinden Meksika’da barış mesajları

AK Parti İstanbul Milletvekili Av. Serkan Bayram’ın hayatını konu alan “Buğday Tanesi” filmi için Yunus Emre Enstitüsü Meksika’da özel gösterim organize etti. Serkan Bayram gösterim sonrası sahneye çıkarak Meksika'dan barış mesajları verdi.

AK Parti İstanbul Milletvekili Av. Serkan Bayram’ın hayatını konu alan “Buğday Tanesi” filmi için Yunus Emre Enstitüsü Meksika’da özel gösterim organize etti.

Yunus Emre Enstitüsü ve Türkiye’nin Meksiko Büyükelçiliği işbirliğinde yapılan THY’nin de katkı verdiği gösterim de Büyükelçi İlhan Kemal Tuğ, THY Meksika Müdürü Ertan Alpay, Meksika’da ki Türk misyonu temsilcileri Milletvekili Serkan Bayram ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Daire Başkanı Sanem Arıkan katıldı.

İstanbul Milletvekili Av. Serkan Bayram yaptığı konuşmasında savaşsız bir dünya istediklerini belirtirken “Çocuklarımız ölmesin, kadınlarımız ölmesin, insanlarımız ölmesin en önemlisi de insanlık ölmesin. Savaş istemiyoruz, huzur ve barış içerisinde yaşamak istiyoruz. Savaşsız bir dünya istiyoruz” dedi.

Film öncesi Meksika YEE Türkçe öğrenen öğrencilerle bir araya gelen Bayram, buradaki gençlerle bir süre sohbet etti.

Meksika YEE Koordinatörü Salih Gültekin, buradaki konuşmasında yoğun ilgi nedeniyle katılımcılara teşekkür etti.

Büyükelçi Tuğ da filmin kahramanı Bayram'a Meksika geleneksel sanatını yansıtan bir tabak hediye etti.

Programın sonunda sahneye çıkan Bayram, filme gösterilen büyük ilgi nedeniyle Meksikalılara teşekkür ederek, gençlere hiçbir koşulda pes etmemeleri tavsiyesinde bulundu.

Sinemaseverlerin kapanışta Bayram ile fotoğraf çekildiği ve hikayeden etkilenen bazı katılımcıların ise gözyaşlarını tutamadığı bilgisi paylaşıldı.

Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Gültekin, filmin izleyenlerde duygusal bir etkiye yol açtığını belirterek, Meksikalıların Bayram'a büyük sevgi gösterisinde bulunduğunu söyledi.

Programda izleyicilere patlamış mısır, çay, kahve ve Türk tatlılarından oluşan çeşitli ikramlar yapıldı.

 

 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER