© Redaktör Haber 2022

Bozkırdan Nişantaşı'na bir türkü Tiyatrosu

Türk Halk Müziği sanatçısı Kürşat'ın yazıp oynadığı "Bozkırdan Nişantaşı'na Bir Türkü Tiyatrosu" 11 şubatta Ankaralılarla buluşuyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığının katkılarıyla Ankaralılar Derneği (AHİD) Genel merkezince organize edilen Türk halk müziği sanatçısı Kürşat’ın yazıp oynadığı, yönetmenliğini Yuşa ARKAN’ın yaptığı "Bozkırdan Nişantaşına Bir Türkü Tiyatrosu" 11 Şubat Cumartesi günü Türkocağı sahnesinde Ankaralılar ile buluşacak.  

Ankaralılar derneği Genel Başkan Yardımcısı Sanem Arıkan tiyatro hakkında bilgi verirken bu oyunla birlikte tiyatro sahnesinde Argo, küfür ve uygunsuz espriler olmadan da komik ve enteresan hikayelerin ortaya konulabileceğine dikkat çekti.

Arıkan şunları söyledi; "Türk Halk Müziği sanatçısı 'kürşat'ın yazıp oynadığı yönetmenliğini Yuşa Arkan'ın yaptığı tiyatro Kültürümüzü Türk televizyonlarında milletimize gerek halk oyunları gerek türküleri gerek gelenek ve göreneklere ve aynı zamanda gastronomisini  anlatan Kürşat ın tecrübelerini ve manevi değerlerini sahneye taşımıştır.
Kürşat, meddahlık, türkülerimiz, folklörümüz, Anadolu hikayelerini, günümüz hikayeleriyle harmanlayarak tamamen milli ve manevi  değerlerimize uygun olarak ARGO KÜFÜR VE UYGUNSUZ ESPRILER OLMADAN... tiyatro sahnesinden en komik en enteresan ve şahane hikayeleri insanlarımıza anlatmaktadır. Halaylar, horonlar, zeybekler, İç Anadolu oyun,türkü ve anadolu hikayeleriyle izleyicilere tam bir kültür ziyafeti sunmaktadır" dedi.

Ankaralılar Derneği Genel Başkanı Hilmi Yaman'da Cumhuriyetimizin 100. yılında milli ve manevi değerlerimize hizmet eden bu kadar güzel bir projeyi Ankaralılarla başlatmaktan onur duyduğunu ifade etti. Yaman ailelerin çocuklarıyla gönül rahatlığı içerisinde izleyebilecekleri bir oyun olduğunu belirterek "11 Şubat Cumartesi günü bütün Ankaralıları aileleriyle birlikte Türkocağı sahnesine bekliyoruz" dedi.  

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER