© Redaktör Haber 2022

Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan Milletvekili adaylığını açıkladı

Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan “2024 Yerel seçimlerde bir daha Beypazarı Belediye Başkanı adayı olmayacağım. 2023 Genel seçimlerde Milletvekili aday adayım. İlla ki seçilebilir bir yer olması şart değil. Amacım bölgemizden Cumhurbaşkanımıza ve Partimize daha güçlü bir oy getirebilmektir” dedi.

Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan Redaktör Haber, Medya Ankara ve Kanal 5 tarafından canlı olarak ortak yayınlanan “Ankara Meydanı” programına katıldı. Beypazarı Belediye Başkanlığında ikinci dönem belediye başkanlığının sonuna doğru yaklaştığını belirten Başkan Tuncer Kaplan 2024 yerel seçimleri için Beypazarı Belediye Başkanlığına tekrar aday olmayacağını duyurarak 2023 Genel seçimlerinde bölgesinden Milletvekili adayı olmak istediğini belirtti.

Milletvekili adaylığı ile ilgili soruyu cevaplayan Tuncer Kaplan şunları söyledi;

2 DÖNEMDEN SONRA BELEDİYE BAŞKANLIĞI YETERLİDİR

Beni tanıyanlar kafamın arkasında hesap yapmadığımı bilirler. Benim açık açık 2019 seçimlerinden itibaren söylediğim Bir belediye başkanının ilçesinde 2 dönemden sonra belediye başkanlığı yeterlidir. Bizimde bu seçimlerden sonra 9-10 aylık bir süre kalıyor.

İYİ BİR TEŞKİLATÇIYIMDIR, TEŞKİLATIM NE DERSE DE ONA UYARIM

2023 bizim için kazanımlarımız, fedakarlıklarımız açısından en çok katkıyı vermemiz gerektiği dönem olduğunu düşünüyorum. Ben bunu zaman zaman Bölge milletvekillerimizle de paylaştım. 2024’te Beypazarı belediye başkanlığı ile alakalı bir düşüncemin olmadığını. Ama bizde asıl olan teşkilatta hiyerarşik düzendir. Ben iyi bir belediye başkanı olurum olmam ona halk karar verir ama iyi bir teşkilatçıyımdır. Teşkilatımdan denirse ki 2024’te devam edeceksin asla itaatsizlik gibi bir düşüncem olmam.

İNSANLARDA HOŞ SEDA BIRAKTIĞIMIZ BİR GEÇMİŞİMİZ VAR

Düşüncem adına 10 aylık bir sürecimiz kalıyor. İlçede bir karşılığımız var. Bir sevilirliğimiz var. İnsanlarla kavga ederek değil, insanlarla iletişim kurarak, insanların işlerini çözerek, çözemediklerimize izah ederek bir şekilde yardımcı olarak tamamladığımız bir sürecimiz var. Ben bunun karşılığının alınabileceğini düşünüyorum. 

BUNU BİR TALEP, BİR İSTEK VEYA HEVES OLARAK DÜŞÜNMÜYORUM

Bir panzerihin karşılığı olması lazım. Buda sıradan biri olmaması lazım. Sıradan birinden kastım şu,  Sahada karşılığı yoksa bizim için bir manası olmaz. Ama sahaya indiği zaman, hizmetiyle, geçmişiyle Dünüyle bugünüyle, yarınıyla her türlü konuya cevap verebilecek, onlarla hemhal olabilecek, samimiyetini koyabilecek, şu ana kadar yaptıklarını, genel siyasetle alakalı bundan sonra yapabileceklerini anlatacak birilerinin olması lazım. Böyle bir yapım olduğu için bir karışlığımın olacağını düşünüyorum. Bunu bir talep, bir istek veya bir heves olarak asla düşünmüyorum. Bir sorumluluğun gereği olarak düşünüyorum.

İL BAŞKANI VE BÖLGE MİLLETVEKİLLERİMİZLE DURUMUMU PAYLAŞTIM

Ben bunu AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan, Bölge Milletvekillerimiz Hacı Turan ve Asuman Erdoğan ile de paylaştım.

Çayırhan Nallıhan, Beypazarı, Güdül bölgelerinde dedemin bir ağırlığı var. Atalarımın temiz geçmişine güveniyorum. Ben bunların hepsini inandığım davada, inandığım düşünce adına nasıl faydaya çevirebilirim diye düşünerek Milletvekili adaylığını istiyorum.

Benim illaki vekil olmam değil. Biz 2023’ü geçemedikten sonra benim başkan olmamın, vekil olmanın bir anlamı kalmıyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER