© Redaktör Haber 2022

Başkent'te binlerce fidan toprakla buluştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ilan edilen 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü’nde Başkent'te binlerce fidan toprakla buluşturuldu. Kahramankazan, Keçiören ve Kızılcahamam olmak üzere birçok ilçede süren fidan dikme etkiniliği yoğun katılımla gerçekleşti.

Kazan'da Fidanlar Toprakla Buluştu

Kahramankazan Şehitler Ormanı’nda düzenlenen etkinlik kapsamında binlerce fidan toprakla buluşturuldu. Etkinlik kapsamında Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz ve ilçe protokolü öğrencilerle birlikte fidan dikti. Oğuz ve öğrenciler daha sonra burada diktikleri fidanlara can suyu verdi.

“25 bin fidan diktik”

Başkan Oğuz, böylesine anlamlı bir günde böylesine anlamlı bir etkinliği gerçekleştirmekten dolayı son derece mutlu olduklarını söyledi. Göreve geldikleri günden bu yana 25 bin fidanı toprakla buluşturduklarını söyleyen Oğuz, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından ilan edilen Milli Ağaçlandırma Günü’nde toprakla buluşturduğumuz fidanlara gözümüz gibi bakacağız. Fidanlarımız doğaya can, insana nefes olacak. Fidanlarımız geleceğe nefes olacak. Bu anlamlı etkinliğe emeği geçenlere ve katılımcılara teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

KEÇİÖREN’DE AĞAÇ DİKİMİ İÇİN MİLLİ SEFERBERLİK

Keçiören Belediyesi ve Keçiören İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından saat 11.11’de Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında Keçiören Faik Erbağı Ortaokulu’nda fidan dikme etkinliği düzenlendi. Etkinlikte Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok öğrencilere fidan ve tohum da hediye etti.

Tarım ve Orman Bakanlığı öncülüğünde “Geleceğe Nefes Dünyaya Nefes” projesi kapsamında 81 ilde 11.11.2021’de eş zamanlı olarak gerçekleştirilen ağaç dikme etkinliği Keçiören’de öğrencilerle birlikte yapıldı. Etkinliğine Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, Keçiören Kaymakamı Mehmet Akçay, muhtarlar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğrenci ve öğretmenler katıldı. 

Öğrencilere ve diğer katılımcılara hitaben konuşma yapan Başkan Altınok, dünyadaki su kayaklarının ve biyoçeşitliliğin azaldığına vurgu yaparak şunları aktardı:

“Bugün 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü. Bu önemli günde ağaç dikim ve fidan dağıtımı yapıyoruz. Dünya çoraklaşmaya devam ediyor. Dereler, göller, denizler kirlendi. Dünyadaki su kaynakları hızla tükeniyor. Oksijenin yüzde ellisini ağaçlardan alıyoruz. Bu nedenle ağaçlarımızı korumalıyız onları sulamalıyız.  Geleceği güzel, geleceği yeşil bir Türkiye bırakmak istiyorsak ağaçlandırma çalışmalarını aralıksız sürdürmeliyiz. Denizlerde dağlarda biyoçeşitlilik azalıyor. Bugün geleceğimiz için ağaç dikip fidan dağıtıyoruz. Öğrencilerimiz bu fidanlara gözü gibi bakacak, sularını eksik etmeyecekler.”

Konuşmasının sonunda Keçiören’deki çeşitli okullarda yıllık ortalama 70 bin fidan dağıtımı yaptıklarını aktaran Altınok, Ankara’da ve Türkiye’de en çok park bulunan ilçenin Keçiören olduğunu söyledi. Keçiören’de büyüyen çocukların bu bakımdan şanslı olduğunu da dile getiren Altınok çocuklara daha yeşil bir Türkiye bırakmak için ellerinden gelen çalışmayı yaptıklarını söyledi.

Keçiören Kaymakamı Mehmet Akçay ise dünyada yaşanan kuraklığın önüne geçmek için ağaç dikiminin önemini dile getirdi.​

Kızılcahamam ilçesinde fidanlar toprakla buluşturuldu.

Kızılcahamam'da Uğurlu ve Çeştepe Mahallesinde Orman İşletme Şefliği tarafından temin edilen 2400 adet fidan toprakla buluşturuldu. Programa Kızılcahamam Kaymakamı Can Aksoy, Belediye Başkanı Süleyman Acar,  kamu kuruluşlarının müdürleri ve öğrenciler katıldı. Fidan dikimin ardından ise Orman İşletme Müdürlüğü tarafından ilçe merkezinde 6000 bin adet fidan vatandaşa dağıtıldı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER