© Redaktör Haber 2022

Baki Demirbaş : Çubuk, Ankara’nın Gastronomi merkezi olmaya hazırlanıyor

Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş “Çubuk yöresel lezzetleri başta olmak üzere Ankara’nın diğer ilçelerinin lezzetlerini de bir araya getirerek eskiden belediye binası olarak kullandığımız Taş binamızı Gastronomi merkezi haline getiriyoruz. Çubuk Ankara’nın Gastronomi merkezi olmaya hazırlanıyor” dedi.

Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş Redaktör Haber, Medya Ankara ve Kanal 5 tarafından ortak yayınlanan “Ankara Meydanı” programında Ankara’nın Çubuk ilçesinin yöresel lezzetleri olan ve aynı zamanda coğrafi işaretli ürün belgesine sahip Turşu, vişne, homaça başta olmak üzere diğer yöresel lezzetleri tandır böreği, baklavasıyla Gastronomi merkezi haline getireceklerini ifade etti. Başkan Demirbaş eskiden belediye binası olarak kullandıkları Taş binayı Gastronomi merkezi olarak dizayn etmek üzere gerekli desteği aldıklarını söylerken şubat ayı içerisinde ihaleye çıkacaklarını ve Türkiye aşçılar federasyonuyla da bu işin profesyonelce yapılması için protokol imzaladıklarını kaydetti.

Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş konuyla ilgili şunları söyledi;

TURŞU FESTİVALİMİZİ GASTRONOMİ TEMALI YAPTIK

Bu sene Kültür ve Turşu festivalimizin 15. Sini yaptık. Bu sene gastronomi ağırlıklı biraz daha gençlerimizin içerisinde olduğu farklı bir festival hazırlığı içerisinde olduk. Gastronomi yarışmaları olan bir festival oldu. Gastronomi merkezi kurduk. Yeme içme, yöresel ürünlerin sergilendiği satıldığı, ülkemizin çeşitli bölgelerinden gelen ürünlerin sergilendiği 300 tane stant kurduk.

FESTİVALDE ESNAFIMIZ 4 GÜNDE 50 MİLYON TL CİRO YAPTI

4 gün boyunca 500 bin kişinin üzerinde 1 milyona yakın vatandaşımız katıldı. 150 bin aracın ilçemize girdiği tespit edilmiş. Çubuğun büyük tanıtımı oldu. 4 gün sonunda ilçe esnafımız 50 milyon TL ciro yapmış.

COĞRAFİ İŞARETLİ ÜRÜN SAYIMIZ 4’E ÇIKTI

Turşumuz coğrafi işaret belgeli. Gastronomi merkezi olma iddiamız var. Bununla ilgili yöresel lezzetlerimizi sergilemek, bunların tanıtılması, bunlarla ilgili sunulmasıyla ilgili çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bizim ikitane coğrafi işaretli ürünümüz vardı. Turşumuz ve Çubuk Agat taşımız. Bu sene mayıs ayı içerisinde Çubuk vişnemiz ve Çubuk homaça. Coğrafi işaretli ürünlerimizi 4’e çıkartmış olduk.

TAŞ BİNAYI GASTRONOMİ MERKEZİ YAPMAK İÇİN ŞUBAT AYINDA İHALEYE ÇIKIYORUZ

Gastronomi dediğiniz zaman yöresel ürünler tatları oluşturma adına vişnemiz, homaçamız, tandır böreğimiz yemeklerimiz, baklavamız gibi bilinen ama çok olmayan ürünlerle, eski belediye binası olan taş binayı gastronomi merkezi haline getireceğiz. Bununla ilgili Kent meydanı projesi kapsamında destekleri aldık. Şubat ayında ihaleye çıkıyoruz. Orayı bir Gastronomi merkezi haline getireceğiz.

ANKARA’NIN TÜM İLÇELERİNİN YÖRESEL YEMEKLERİNİ MERKEZİMİZDE TOPLAYACAĞIZ

Tüm ilçelerimizin ayrı lezzeti ayrı tatları var. İlçemizin ana teması buydu. Türkiye aşçı federasyonuyla yapmış olduğumuz protokolde bu işin daha profesyonel yapılması, ilçenin yöresel yemeklerinin yanı sıra Ankara’nın yöresel yemeklerini oluşturabilecek bir merkez haline getirerek Çubuğu Gastronomi de Ankara’nın merkezi haline getirmeyi hedefliyoruz.  Taş binamızı da bu çerçevede dizayn edeceğiz.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER