© Redaktör Haber 2022

Bakan Özhaseki Açıkladı: Malatya’da 70 Bin Hak Sahibi Var

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Malatya’da toplam 70 bin hak sahibinin olduğunu dile getirerek, “İşlerimiz düşündüğümüz gibi giderse, gelecek senenin başından ortasına kadar Malatya’mızdaki bütün hak sahiplerinin evlerini bitirmiş olacağız.” dedi.

Bakan Özhaseki, Malatya’da Bakırcılar Çarsısı esnafını ziyarette bulundu. Depremden sonraki süreçte Malatya’ya çok kez geldiklerinin altını çizdi. Depremin neden olduğu yaraların sarılabilmesi için, gece gündüz demeden gayretle çalıştıklarını vurgulayan Bakan Mehmet Özhaseki;

“Bugün son olarak şimdiye kadar ne yaptık, eksiklerimiz var mı, bunları nasıl gideririz, bir an önce hak sahiplerinin konutlarını, iş yerlerini, nasıl teslim ederiz diye birkaç saattir toplantımızı devam ettirdik. Netice itibari ile şu anda Malatya’mızda AFAD’ın bize bildirdiği 69 bin kadar konut yapılması icap ediyor. Önümüzdeki günlerde belki mahkemelerden gelen veya başka türlü gelen hak sahipliğinin, biraz daha artacağını düşünürsek demek ki 70 bin civarında Malatya’mızda merkez de ve kırsalımızda konut yapmak durumundayız.”

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER