© Redaktör Haber 2022

Atatürk Cumhuriyet Kulesi 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 109.YIL Dönümünde Açıldı

Atatürk Cumhuriyet kulesi Ankara'nın en yüksek binası sıfatı ile 197 metre ile adeta Ankara'yı selamlayacak. Bünyesindeki kütüphanesi, spor salonu, nikâh salonu, kafeterya, sergi alanı birimleriyle ziyaretçilere hizmet verecek.

Ankara Keçiören’de Atatürk Cumhuriyet Kulesi’nin açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Katılımı ile gerçekleşti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Atatürk Cumhuriyet Kulesi Ankara'nın en yüksek binası sıfatı ile 197 metre ile adeta Ankara'yı selamlayacak. Bünyesindeki kütüphanesi, spor salonu, nikâh salonu, kafeterya, sergi alanı birimleriyle ziyaretçilere hizmet verecek" dedi.

Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasında öne çıkan ifadeler:

“Ankara'nın Çankaya tarafında yapıldığı tarihten itibaren şehrin simgelerinden biri haline gelen bir Atakule'si vardı. Aynı mimarımızın tasarladığı Atatürk Cumhuriyet Kulesi ile şehrimize yeni bir sembol daha kazandırmış oluyoruz. 

Atatürk Cumhuriyet kulesi Ankara'nın en yüksek binası sıfatı ile 197 metre ile adeta Ankara'yı selamlayacak. Bünyesindeki kütüphanesi, spor salonu, nikâh salonu, kafeterya, sergi alanı birimleriyle ziyaretçilere hizmet verecek.

Ankara’nın Genelinde Kentsel Dönüşümlerle Birlikte Yeni Bir Ankara

Sadece Keçiören'le değil, Ankara'nın genelinde kentsel dönüşümlerle beraber  "Yeniden bir Ankara yep yeni bir Ankara" diyor yola böyle koyuluyoruz.

Ankara artık Türkiye’nin idari başkenti olmasının ötesinde, sadece ülkemizin değil dünyanın önde gelen savunma sanayi merkezlerinden birine dönüşmüştür. Kendi alanlarında önemli küresel oyuncular haline gelen savunma sanayi şirketlerimiz milli gururumuz olan ürünlerin tasarım ve üretimlerini burada yapıyor. Bu iklim diğer sektörleri de ateşliyor onlarında yatırım, üretim, istihdam şevkini artırıyor.

Milli mücadelede kendi mermisini imal etmekte, askerine çorap, çamaşır temin etmekte zorlanana Ankara'dan işte bu şekilde dünya devleriyle yarışan şirketlerin merkezi Ankara'ya gelmek öyle kolay olmadı.

 

Her şeyden önce ülkedeki güven ve istikrar ikliminin kurulması, yaşatılması ve güçlendirilmesi gerekiyordu. Bizim en büyük başarımız bunu sağlamak olmuştur.

Küresel krizlerin tetiklediği hayat pahalılığı ve asrın felaketinin getirdiği 104 milyar dolarlık yük, bizi hedeflerimizden uzaklaştırmadı.

Küçük esnafımızın yaşadığı refah kaybının farkındayız, bunun üstesinden gelmenin yolu afaki söylemler değil. Daha çok çalışarak, daha çok üreterek, daha çok kazanarak devletimizin imkânlarını artırmaktır. Her bir vatandaşımızı hakkı olan güvenli, huzurlu, rahat hayat seviyesine ulaştırmak boynumuzun borcudur.

Hayat pahalılığı bizi hedeflerimizden uzaklaştırmadı. Ekonomi programımız işliyor.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER