© Redaktör Haber 2022

ASKİ Çubuk belediyesine Yağmur suyu atığı için 468 Milyon TL fatura kesti

Ankara Büyükşehir Belediyesine bağlı ASKİ tarafından yağmur su atıklarıyla ilgili Çubuk Belediyesine 468 milyon hesap dökümü gönderildi. Paranın ödenmesi içinde 7 gün süre verildi ve Iban numarası yazıldı. Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş “Bu tür hizmetler Büyükşehir belediyesince yapılacağına dair emsal kararlar var” diyerek itirazda bulundu.

Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş Redaktör Haber, Medya Ankara ve Kanal 5 tarafından ortak yayınlanan “Ankara Meydanı” programına katılarak önemli açıklamalarda bulundu. Demirbaş Ankara Büyükşehir Belediyesinin bünyesinde bulunan ASKİ tarafından Çubuk belediyesine 2015 ve 2021 tarihleri arasında yapılmış Yağmur su atıklarıyla ilgili 468 milyon TL hesap çıkartıldığını belirtti. Demirbaş “Büyükşehir yasasında bu tür hizmetler Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılır diye emsal kararlar var. Neye göre böyle bir hesap çıkarttılar anlamadım. İtirazlarımızı yaptık” dedi.

İşte Baki Demirbaş’ın o sözleri;

28 Kasımda bize gelen tebligatta Yağmur su atıklarıyla ilgili 2015 ve 2021 yıllarına ait bedel olarak 468 milyon 133 bin TL’lik bir masraf bizden talep ediliyor. 2023 bütçemiz 275 milyon TL 2 yıl bunu öderiz herhalde. Öyle bir hesaplama göndermiş ki arkadaşlar 468 milyonun hesaplaması 4-5 satırda yer alıyor bunu çözmek mümkün değil. Bununla ilgili hem Çevre bakanlığımızdan görüş aldık. ASKİ’ye ve Büyükşehir’e gerekli itirazlarımızı yaptık. Henüz cevap gelmedi. Böyle bir hizmet bedeli tüm Ankara için mi yoksa bir baraj yapıp onun bedelimidir.

Pursaklar Belediyesine 370 milyon TL diye biliyorum. Diğer ilçelerede 10 milyon civarında gönderilmiş. En büyük rakam da Çubuk belediyemize yazılmış. Burada ki hizmetin Büyükşehir Belediyesi yetkisi altında bulunduğunu ve böyle bir cezanın kesilemeyeceğini, hem de burada ki hesaplamanın yanlış olduğuna dair bir itiraz yazısını kendilerine gönderdik.

Büyükşehir yasasına baktığınız zaman yapılacak olan kanal alt yapı çalışmaları Büyükşehir Belediyesince yapılacağına dair kararlar olduğunu ilave ederek itirazımızı yaptık.

IBAN GÖNDERDİLER 7 GÜN İÇERİSİNDE ÖDEYİN DEDİLER

ASKİ tarafından Çubuk Belediyesine Gönderilen yazıda ıban numarası verilerek 468 milyon TL ücretin 7 gün içerisinde hesap numarasına yatırılması istendi. 275 milyon TL 2023 bütçesi olan Çubuk belediyesi 2 yıl kendi bütçesinden hiç para harcamaz ise ASKİ'nin kestiği bu faturayı ancak ödemek zorunda kalacak. 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER