© Redaktör Haber 2022

Ankaralılar Derneği Genel Kurulu yapıldı: Hilmi Yaman güven tazeledi

Ankaralılar ve Ankara’ya hizmet edenler derneği (AHİD) 16. Olağan genel kurulu gerçekleştirildi. Hilmi Yaman tekrar Genel Başkanlığa seçildi.

AHİD Genel kuruluna ilgi oldukça yoğundu. Bütün siyasi partilerden Milletvekili, il ilçe başkanları, sendika, federasyon ve oda başkanlarından oluşan yaklaşık 500 kişi genel kurul salonunda hazır bulundu. Değişik siyasi görüşlere sahip olunmasına rağmen bütün konuşmacıların genel gündemi Başkent Ankara oldu.  Genel Kurulda tüzük değişikliğine gidilirken yönetim kurulu asıl üye sayısı 50’ye yükseltildi.

YAMAN: ANKARAYA HİZMET ETMEK İBADETTİR

Ankaralılar Derneği Genel Başkanı Hilmi Yaman “Ankaralılara hizmet etmek ibadet etmektir” derken, “Biz Hacı Bayram Veli hazretlerinin torunlarıyız. Ankara’ya hizmet etmek bizim için şereftir. AHİD Kurulduğu günden bu yana hep yukarı yapıyor. Ankaralılar ve ekibimizle birlikte çok güzel işler yaptık” şeklinde konuştu.  

İŞLER: ANKARA HERŞEYİN EN İYİSİNE LAYIKTIR

AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler “Aziz İstanbul’un fethinin manevi mimarı Hacı Bayram Veli’nin talebesi olan Akşamseddin hazretleride Ankara’dan çıkmadır. Ankara’nın bu özelliğinin altını çizmekte fayda var. Aynı zamanda Ankara Osmanlı’nın yıkıldığı zamanda dirilişin Başkenti olmuştur. Bu güzel şehire hizmet etmek başlı başına bahtiyarlıktır.

Başkent olarak Türkiye şehirleri arasında yaşamın daha düzenli olduğu bir şehirdir. Ankara herşeyin en iyisine layıktır. Eksik kalan taraflarını da değerli belediye başkanlarımızın tamamlamasını istiyoruz. Onlarda canla başla çalışıyorlar.

YAŞAR: FUAR ALANININ BİRAN EVVEL BİTİRİLMESİ İÇİN ÇALIŞMALIYIZ

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar “Ankara Cumhuriyetimizin Başkenti. Başkentler ülkelerin simgesidir. Ülkeleri Başkentler temsil eder. Cumhuriyetimizin Başkenti de Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün emaneti Ankara’dır. Ankara’ya sahip çıkmak Ankara’nın yerlileri kadar Türkiye’de yaşayan her yurttaşın görevidir. Ankara artık bürokrat kendi değil bir sanayi kenti, ticaret kenti Ankara. Ticaretin ve sanayinin turizmin gelişmesi için hep beraber çalışacağız. Daha çok Turisti Ankara’ya çekmeye bakacağız. Ankara’da yaşamak güzel.  Dağaları, ovaları ve kentiyle güzel Ankara.

Ticaret odaları, sanayi odaları, borsa, bugüne kadar sanayi şehri olan Ankara’da bir fuar alanı yapamadıysak hepimizin kusuru var. Ticaret artık fuarlarla alınıyor satılıyor. Fuar alanın biranevvel bitirilmesi için çalışmalıyız. İlçelerimizde ki göçü durdurmalıyız. Ankara’ya bir çivi çakan kim varsa hepsine dua ediyoruz”

ASLAN: UNUTULMUŞ ANKARA’NIN BURÇAK ÇORBASINI YENİDEN HAYATA GEÇİRİYORUZ

Ankara Büyükşehir belediyesi Sağlık işleri Daire Başkanı Seyfettin Aslan “Ankara kadim bir şehir kadim özellikleri var. Zaman içerisinde şu veya bu şekilde ihmal edilmiş veya öne çıkartılmamış. Hacı Bayram-ı Veli denilince akla Burçak ve Burçak çorbası geliyor. Uzun yıllardır Hacı Bayram-ı Veli’nin Burçak’ın Ankaralılar unuttu. Burçak çorbasını da zaten unuttular. Bu sene bu geleneği yaşatmak için Gölbaşında 15 dönüm Burçak ektik. 15 Temmuz tarihinde hasat yapacağız. Buradan çıkan Burçakların yarısını tohum yarısını da çorba yapıp üniversite öğrencilerine dağıtacağız.

Ankara’nın 5 beyazı diye tabir ettiğimiz, Ankara keçisi, kedisi, tavşanı ve güvercini Ankara’nın genetik özelliklerini taşıyan hayvanlardır. Bunlar haricinde Ankara arısı vardı. Yok olmuş durumda. Tarım Bakanlığı Anadolu arısı olarak yeniden canlandırılmaya çalışılıyor. Esasında Ankara arısıdır. İngiltere bile genetiğini Ankara’dan almıştır.

Çin’de 30 milyon Angora adıyla tavşan üretiliyor. Arjantin’de de Angora adıyla tavşan üretimi var.  Ama maalesef Ankara’da hiç kalmamıştı. Bursa da tesadüfen bulduk. Şimdi getirdik ve hızla çoğaltıyoruz. Ankara tavşanını yeniden ihya edeceğiz.

Bütün bunların bir bütünlük içerisinde yer alması için Başkent Araştırma Merkezi (BAM) kurduk” dedi.  

ALTINTAŞ: ANKARA’YA KATKILARI İÇİN AHİDE TEŞEKKÜRLER

İYİ Parti Ankara Milletvekili Ayhan Altıntaş “Ankara artık bürokrat şehri değil, sanayi şehridir. Çok değerli üniversiteleri var. Ankara’ya yaptıkları katkılar için de Ankaralılar derneğine teşekkür ediyorum”

KAYA: STK’LAR ANKARA’YA HİZMET İÇİN BİZİM YAKAMIZI BIRAKMAYIN

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya “Ankara bizden hizmet bekliyor. Ankara’ya hizmet edenler derneğindeyiz.  Ankara’ya hizmet etmediğimiz sürece Ankara’yı yaşatma şansımız yok. Ankara bir Anadolu şehri. Ankara Türkiye’nin başkenti. Ama Başkentlere yakışır bir süreci Ankara’da eksik bıraktık. Bize emanet edilen Ankara Cumhuriyetle birlikte Başkent olarak emanet edildi. Ankaragücü şampiyon oldu ama bir Trabzonspor’un şampiyonluğu kadar coşkuyla kutlayamadık. Ankaragücü’nün, Gençlerbirliği’nin, Hacettepe’nin, amatör spor kulüplerinin yeniden ayağa kalkabilmesi için biran önce 19 mayıs stadyumunun 40 bin kişilik bir stat olarak yeniden ayağa kalkması gerekiyor. Bunun için siyasilere, belediye başkanlarına görev düşüyor. STK’lar bizim yakamızı bırakırsanız bu iş çok gecikecek. Bunun için diyorum ki, gelin Ankara’ya hizmet etmek demek yüce inancımıza, cumhuriyete, Mustafa Kemal Atatürk’ün emanetine sahip çıkmak demektir”

YENİ YÖNETİM KURULU ŞU İSİMLERDEN OLUŞTU

Hilmi Yaman Genel Başkanlığında ki Ankaralılar Derneği yeni yönetim kurulu şu isimlerder oluştu.

Ahmet Şimşek, Ahmet Ünal, Ahmet Varhan, Ali İhsan Gürel, Aziz Elitok, Beyazıt Cebeci, Cevdet Kavlak, Coşkun Balkan, Dursun Gökçe, Hakan Arslan, Halil Maçkaya, Hamza Ala, Hasan Akan, Hasan Öymez, Hasan Yaman,Hıfı Kuruşa, Hüsseyin Ar,İbrahim Özden, İbrahim Patir, İsmail Tarhan, Mehmet Başal, Mehmet Sarışen, MuraatErtan, Murat Eser, Murat Taş, Mustafa Akdoğan, Mustafa Şahin, Mustafa Toruntay, Muzaffer Akgeyik, Naci Bayanlı, Nesrin Kanar, Nevzat Gündoğmuş, Nidaver Akbayır, osman Emir, Ömer Ali Şenol, Ömer Yılmaz, Özhan Demirel, Özmen Öztürk, Ramazan Varol, Rıdvan Aktaş, Sanem Arıkan, Sebahattin Güngör, Sedat Kılıç, Sefa Bayrak, Şöhret Karakaya, Şükrü Orhan, Timuçin Sönmez, Tuncay Elmadağlı, Yılmaz Çelebi, Zekai Şahin

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER