© Redaktör Haber 2022

Ankara'da ulaşıma ikinci zam yolda...

Ankara Büyükşehir Belediyesi sıkıştırılmış doğalgaz (CNG) fiyatlarının yükselmesini gerekçe göstererek 15 Ocak 2023 tarihi itibariyle geçerli olacak EGO bilet fiyatlarında ki zamma ek olarak yeni bir zam yapacağının sinyalini verdi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi sıkıştırılmış doğalgaz (CNG) fiyatlarının yükselmesini gerekçe göstererek 15 Ocak 2023 tarihi itibariyle geçerli olacak EGO bilet fiyatlarında ki zamma ek olarak yeni bir zam yapacağının sinyalini verdi. Otobüslerde kullanılan CNG fiyatlarında yeni bir düzenleme yapılması  için Cumhurbaşkanı, ilgili bakanlık ve Botaş'a konunun aktarıldığı belirtilirken "düzenlemenin yapılmaması halinde bilet fiyatlarına tekraren zam yapılması zorunlu olacaktır"

YAPILAN ZAM HENÜZ UYGULAMAYA KONULMAMIŞKEN YENİ ZAM SİNYALİ

Ankara Büyükşehir Belediyesi geçtiğimiz günlerde "Üzülerek söylüyoruz" diye yayınladığı mesajında UKEMO toplantısında Ankara'da EGO otobüs fiyatlarına zam yapılacağını duyurmuş ve ilk toplantıda da 15 Ocak tarihi itibiriyle geçerli olmak üzere 6,5 TL olan tam bileti 9,5 TL'ye 3,5 TL olan öğrenci biletini ise 4,75 TL'ye yükseltmişti. 

Bugün yapılan açıklama da ise EGO'nun 262 Milyon TL zarar ettiği hatırlatılarak yapılan artışların bu zararın 5'te birini karşılamadığı ifade edildi. 

Açıklamada CNG fiyatlarının artışına dikkat çekilirkin EGO'nun 1863 otobüsle hizmet verdiği ve bunların 83 adetinin CNG'li olduğu belirtildi. CNG fiyatlarında yeni düzenleme yapılmaması halinde ise tekrar zam yapılmak zorunda kalınacağı bildirildi. 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER