© Redaktör Haber 2022

Ankara'da nöroloji uzmanı Dr. Ebru Ergin, hastasının saldırısına uğradı

Ankara'da nöroloji uzmanı Dr. Ebru Ergin, hastasına ilaç yazması için raporunu talep etmesi üzerine saldırıya uğradı. Kafası dafalarca masaya vurularak darbedilen Ergin gözetim altına alındı.

Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde nöroloji uzmanı olarak görev yapan Dr. Ebru Ergin, hastasının şiddetine maruz kaldı. Hastasına ilaç yazması için raporunu talep etmesi üzerine saldırıya urayan Ergin, kafası defalarca masaya vurularak darbedildi. Dr. Ebru Ergin, beyin cerrahisi kliniğinde gözetim altına alındı. Ankara Tabip Odası olayı "Artık yeter sağlıkta şiddet sona ersin" başlığıyla duyurdu.

Olay sosyal medyada da tepki çekti, birçok kullanıcı failin cezalandırılması talebiyle paylaşımda bulundu, "Sağlıkta etkin şiddet yasasını ne zaman çıkaracaksınız" diye sordu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'da paylaşım yaptı. "Nörolog bir arkadaşımız, görevinin gereği bir davranışı üzerine insanlık dışı şiddete maruz kalmıştır" ifadelerini kullanan Bakan Koca, "Sağlık hizmeti verenleri koruyacak yasal düzenlemeler yakın. Şiddet suçlularını gözümüz uzun süreler görmeyecek. Yerleri hapistir" dedi.

Bakan Koca'nın paylaşımı şöye:

"Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde nörolog bir arkadaşımız, görevinin gereği bir davranışı üzerine insanlık dışı şiddete maruz kalmıştır. Sağlık hizmeti verenleri koruyacak yasal düzenlemeler yakın. Şiddet suçlularını gözümüz uzun süreler görmeyecek. Yerleri hapistir."

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER