© Redaktör Haber 2022

Ankara'da kimler Milletvekili adaylığına hazırlanıyor?

Başkentin En çok izlenen ödüllü siyaset proğramı “Ankara Meydanı” bu hafta gündemine Kimlerin milletvekilliğinde adlarının geçtiğini, Ak Parti de ve dğer partilerde Milletvekilliğini düşünenleri enine boyuna masaya yatırdı.

Redöktör Haber Genel Yayın Yönetmeni  İbrahim Gökdemir’in ev sahipliğinde yapılan proğramda ; Kanal5 Ankara Temsilcisi Aydın Tufan ve Medya Ankara Genel Yayın Yönetmeni Bayram Polat siyasetin gündemine düşen önemli konuları ve isimleri ele aldılar.
Uzunca bir süredir Her Salı Saat 15.00 da yayımlanan  Büyük beğini ile izlenen Ankara Meydanı Proğramında usta gazeteciler hafta boyu konuşulan siyasi konulara yer verdiler.
Ak Parti’den 33 İl Başkanı Milletvekilliği için istifa edecek mi ?
Gazeteciler Ak Parti Genel merkezinde önceki gün yapılan İl başkanları toplantısında genel detaylarının ortaya çıktığı ülke genelinde 33 ilin il başkanının milletvekili adaylığı için istifasının söz konusu olduğunu günler öncesinden dillendirmişti. Toplantıda bu idda dahada genişledi. İl başkanı sayısının artacağı konuşuldu.
Ak Parti Ankara İl de son durum nedir ?
Muhtemelen 14 Mayıs 2023 de yapılacak olan  Milletvekili seçimlerinde Ak Parti Ankara İl Başkanlığında hummalı bir çalışma var. Özellikle STK’larla ilgili daha önce yapılan ilçe bazındaki çalışmalar giderek artırıldı. Toplumun her kesimine ulaşmak için sivil toplum kuruluşları ile bire bir temas hedefleniyor.
Ak Parti Ankara İl Başkanı Hakan han Özcan’ın önceleri milletvekilliğinde adı geçerken kendisinin göreve devam etmesi yolunda eğiliminin öne çıktığını biliyoruz.Ancak sön söz bu konuda Sayın Erdoğan’ın.
Peki Hakan Han Özcan  vekillik için istifa ettirilirse yerine kim il başkanı olacak ?
 Bu sorunun cevabını arayan usta gazeteciler ; Redöktör Haber Genel Yayın Yönetmeni  İbrahim Gökdemir,  Kanal5 Ankara Temsilcisi Aydın Tufan ve Medya Ankara Genel Yayın Yönetmeni Bayram Polat farklı görüşlerede sahipler.
Bu Ak Parti Ankara İl Başkanlığı için YerelYönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Mehmet  Yılmazer’in adı geçiyor. Ancak Yılmazar’ın E.Kırıkkale Milletvekili Merhum Murat Yılmazer’ın oğlu olması, siyasbetin içinden gelmesi  nedeniyle milletvekilliğindede adı geçiyor.
Yine aynı alanda hem il başkanı olabilecek hemde milletvekilliğinde  gündem olan  Ankara Çorumlu Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Hayri Çağır da adından söz ettiriyor. 
Bildiğiniz gibi Çağır, 209-2014 yılları arasında İl Başkan Yardımcılığı ve Siyaset Akademisi Koordinatörlüğü görevini başarı ile yürüten bir isim. Ak Partide iki dönem son sıralarda olmasına rağmen milletvekili adayı olarak aylarca partisine çalışmış bir isim.Bir milyon Çorumlu’nun olduğu Ankara da Çorumlular  bir milletvekili istemekte haklı.
Başka isimlerde var. 
E.Milletvekili Ahmet Gündoğdu, AV. Alaaddin Varol,  AK Parti MKYK üyesi Kurtcan Çelebi, ABB Meclisi AK Parti eski Grup Başkanvekili  Mümin Altınışık. 
Kimler Milletvekilliğinde öne çıkıyor ?
Milletvekilliği adaylığında kimlerin isimleri öne çıkıyor proğramda konuşuldu.İşte bunlardan birisi Altındağ’dan Belediye Meclis üyesi  ABB üyesi Sinan Burhan.
 Meslektaşımız olan Burhan uzun yıllar Ankarada alanında başarılı çalışmalara imza atmış bir arkadaşımız.ABB Meclisindede son aylarda etkin muhalefeti ile öne çıkıyor. Ankara veya Kayseriden değerlendirelibilir.
Uluslararası Kafkas Derneği Genel başkanı Oğuz Berk ismide öne çıkıyor. Geçen ay 13. Uluslararası Kafkas derneği Yılın Enleri Ödül törenini gerçekletiren Berk, Çerkezlerle ilgili önemli bir isim. Kimi zaman hasas konularda sert çıkışları ile dikkate çekiyor. Daha geçen sene Ukranya-Rusya savaşındaki girişimleri nedeniyle Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a “Nobel barış Ödülü “verilmeli çıkışı ile dikkat çekmişti.
Çerkez toplumunun önde gelen isimlerinden biri olan Oğuz Berk’ın milletvekilliği listesinde   Ankara’dan değerlendirilmesi gündemini koruyor.
Belediye başkanları arasında  milletvekilliğine adı geçen fazla bir isim  yok. Ancak Ayaş, Beypazarı, Güdül, Nallıhan bölgesinde  iki dönemdir yerel hizmetlerı ile de  Baypazarında öne çıkan bir isim var. Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan. Herkesin beğenisini kazan bir siyasi uslübü bu güne kadar bozmadı. Garibanın yanında bir isim. Özellikle ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın da memleketi Beypazarında Ak Parti için bölgenin oyları dikkate alınırsa Tuncer Kaplan’ın ismi de önem kazanıyor.
Milli Savunma Bakan Yardımcısı Muhsin  dere’de Ankara Çorum ekseninde siyaseti düşünenler arasında. Özellikle Sungurlu’ya yaptırmakta olduğu fabrika sayesinde istihdama büyük katkıda bulunacak. Her an vatandaşın arasında gündemi takip ediyor.
Sincan Platformu Dernek Başkanı-Ak Parti Kadın Kolları Başkan Yardımcısı-E.ABB Meclis Üyesi  Saniye Enfiyeci  bölgede kadın aday olarak öne çıkın isim. Herkesin teveccühünü kazanmış bir isim. Çorumlu olması, bayan olması  o böldede avantaj.
Bu konudaki isileri saymaya şöyle devam edebiliriz ;
Pursaklar E. Belediye Başkanı Selçuk Çetin, İYİ Parti ABB Belediye Meclis Üyesi Adnan Beker , Ak Parti Pursaklar İlçe Başkanı Servet Türkayık, Emlakçı Nadir Çetinkaya , İYİ Ankara İl Başkan Yardımcısı-İş adamı-Çorum-İskilip li Uğur Türkmen,Mamak Belediye Başkan Yardımcısı-AK Partiden  Orhan Babuşçu-Ankara Somsun Federasyonu Genel Başkanı Osman Yılmaz,

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER