© Redaktör Haber 2022

Ankara Kalesinin altında ki tarihi sığınak müze oluyor

Ankara Kalesi eteklerinde 2. Dünya Savaşı yıllarından kalan tarihi sığınak, Altındağ Belediyesi tarafından müzeye dönüştürülüyor. İçerisinde sanat galerisinin de olacağı sığınak müzesinin kapıları Altındağ belediyesi tarafından gazetecilere açıldı. Belediye Başkanı Asım Balcı tarihi sığınağın müzeye dönüştürülmesi konusunda önemli açıklamalar yaptı...

 

Ankara Kalesi eteklerinde 2. Dünya Savaşı yıllarından kalan tarihi sığınak, Altındağ Belediyesi tarafından müzeye dönüştürülüyor. 

SAVAŞ DÖNEMİNDE HÜKÜMETİN EMNİYETLİ ÇALIŞMASINI SAĞLAYACAKTI

Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı sığınağın kapılarını gazetecilere açarak proje hakkında bilgi verdi. Kale altı sığınağın, İkinci Dünya Savaşı’na hazırlık amacıyla Almanlar tarafından inşa edildiğini belirten Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı, “Sığınak, resmi belgelerde geçtiği şekliyle, Türk Silahlı Kuvvetleri ve hükümetin, savaş döneminde emniyetli bir şekilde çalışmasını sağlamak üzere yapılmış ancak hiç kullanılmamış” dedi.

HER ZAMAN HAZIR TUTULDU ANCAK HİÇ KULLANILMADI

Balcı, kale altı sığınağının, 1963 yıkında savaş tehlikesi ortadan kalktıktan sonra Ankara Valiliği’ne tahsis edildiğini, her zaman hazır halde tutulduğunu ancak hiçbir zaman aktif olarak kullanılmadığını söyledi.

1200 metrekaralik bir kapalı alanının bulunduğunu belirten Başkan Asım Balcı sığınakla ilgili şu bilgileri verdi. “ İçeride salonlar, lavobalar, revir, yemekhanesi bulunan o zaman ki teknolojiyle herşey düşünülmüş, kısa süreli 3 bin 600, uzun süreli bin 200 kişinin kullanabileceği bir şekilde tasarlanmış.

Hiçbir doğallığını bozmadan Ankaralılara yeni bir müze kazandırmış olacağız. İçerisinde sanat galerisinin de yer alacağı Müzenin 2023 yılı bahar aylarında hazır hale getirilmesini planlıyoruz” dedi.  

 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER