© Redaktör Haber 2022

Ankara günümüzün Medine-i Münevvere’sidir

T.C. İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla ilişkiler Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi ev sahipliğinde Kültür Sanat Muhabirleri Derneği tarafından düzenlenen “Cumhuriyetin 100. Yılında Ankara tarihi ve kültür değerlerini anlama çalıştayı” projesinin panel programında konuşan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu “Ankara günümüzün Medine-i Münevveresi’dir dedi.

İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü’nün destekleri ile Kültür Sanat Muhabirleri Derneği tarafından “Cumhuriyetin 100’ Yılında Ankara Tarihi ve Kültür Değerleri Anlama Çalıştayı” projesinin panel programı gerçekleştirildi. Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen  panel programına; Altındağ Belediye Başkan Adayı Veysel Tiryaki, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, AK Parti Ankara Millet Vekili Zeynep Yıldız ve çok sayıda Akademisyen, Öğretim üyesi, Öğrenci, Ulusal ve Yerel Basın Mensupları, toplumun farklı kesim ve statülerinden katılım sağlandı.

VEYSEL TİRYAKİ: HENÜZ YAPILACAK ÇOK İŞİMİZ VAR

Panel öncesi protokol konuşmalarında katılımcılara hitap eden Altındağ’ın efsane Belediye Başkanı ve yeni dönemde 5 yıl aradan sonra tekrar aday gösterilen Veysel Tiryaki Altındağ’da Kültür sanat ağırlıklı çalışmalara ağırlık verdiklerini ifade ederek, varoş olarak adlandırılan bir şehri kültür sanatın merkezi yapmayı başardıklarını kaydetti. Tiryaki yeni dönemde de Ankara’nın tarihi ve kültürel değerlerinin yoğunlukta olduğu Altındağ’da yapacakları daha çok işlerinin olduğunu belirterek “Göreve başlar başlamaz kaldığımız yerden devam edeceğiz” dedi.

ANKARA GÜNÜMÜZÜN MEDİNE’SİDİR

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu’da konuşmasında Ankara bilinen 2000 yıllık tarihi ile çeşitli medeniyetlere beşiklik ve başkentlik yapmış kadim bir şehir olduğunu ifade ederek  “Tarihi ve taşınmaz kültürel varlıkları açısından oldukça zengin olan Başkentimiz Gordion ve Arslanhane Cami ile UNESCO’nun Dünya Mirası Listesinde yerini  almıştır.

Cumhuriyetimizle özdeşleşen ve Anadolu’nun bağrında yer alan Ankara,aynı zamanda bir Kültür Başkenti ve bütün mazlumların sığındığı tabiri caizse günümüzün Medine’si, Hacı Bayram Veli gibi yüce gönüllü,milletimizin istiklali ve istikbalinin de sigortasıdır.” Dedi.

Ankara’nın Tarihi ve Kültürel Değerlerini Önemsiyor ve Farkındalık Oluşturmaya Çalışıyoruz

Düzenlenen panel programı Kültür Sanat Muhabirleri Derneği Başkanı İbrahim Gökdemir’in açılış konuşması ile başladı. İbrahim Gökdemir, “Kültür Sanat Muhabirleri Derneği tarafından gerçekleştirilmiş olan projeye ilişkin İki bin yıllık kesintisiz bir yaşamın hüküm sürdüğü, birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, kendi başına devlet olmayı başarmış, 100’ Yılını kutladığımız Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı bir kültür ve sanat şehridir Ankara. Ankara başkent olması sebebi ile bugüne dek Bürokrasi ve Siyasetin gölgesinde kalarak bir Anadolu şehrinin tarihi ve kültürel değerleri açısından ne yazık ki hak ettiği değeri görememiştir. Tam da bu noktada Kültür Sanat Muhabirleri Derneği olarak Ankara’nın tarihi ve kültürel değerlerine dikkat çekmek ve hak ettiği değeri kazandırmak üzere bu çalıştayımızı ciddi bir özveri ve gayret ile gerçekleştirmiş bulundurmaktayız. Biz inanıyoruz ki bir şehrin tarihi, kültürel değerleri ve sanatının anlatılabilmesi için o şehrin içinde yaşayan insanların şehri bütünü ile tanıması gerekmektedir. Kültür Sanat Muhabirleri Derneği olarak Ankara’nın tarihi ve kültürel değerlerini önemsiyor bu manada kamuoyunda bir farkındalık oluşturmak ve halkımızın bilinçlenmesi yönünde çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. Bu konudaki gayretimiz ve çabamızı sürekli göstereceğimize ve olumlu yansımalarını almaya devam edeceğimize gönülden inanıyoruz.” şeklinde ifadelerde bulundu.

Projeye Destek ve Tebriklerini Sundular

Panel programının devamında, Başta Altındağ Belediye Başkan Adayı Veysel Tiryaki olmak üzere katılım sağlayan tüm konuşmacılar, Kültür Sanat Muhabirleri Derneği’nin hazırlamış olduğu bu çalışmayı; Ankara’nın tarihi ve kültürel değerlerinin yeniden anlam bulması ve kamuoyunda farkındalık oluşturması açısından çok kıymetli ve değerli bulduklarını ifade ederek, desteklerini ve tebriklerini sundular.      

Akademisyenler Katkı Sağladı

Panel programı kapsamında; Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi’nin değerli Akademisyenlerinden Prof. Dr. Atik Aydın, Dr. Emine Sökmen Adalı, Dr. Gazİ Doğan’ın katılımları vermiş oldukları bilgi ile projesinin anlam ve önemine dikkat çekildi. 

 

 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER