© Redaktör Haber 2022

Ankara Edebiyatın da başkentidir...

Türkiye Yazarlar Birliği Ankara Şube Başkanı Mehmet Sait Uluçay, "Kamuoyunda Ankara sadece bürokrasinin merkezi olarak biliniyor. Oysa burada çok önemli edipler, yüzlerce şair yetişmiş. Edebiyat varlığını Ankara’da ortaya koyma gerekliliği biz gördük" yanıtını verdi.

Türkiye Yazarlar Birliği Ankara Şube Başkanı Mehmet Sait Uluçay ilki gerçekleştirilen Ankara Edebiyat festivalinde Ankara Masası, Redaktör Haber, Medya Ankara ve Kanal 5 ortak canlı yayınına katıldı. Edebiyat festivalini değerlendiren Uluçay, 

"Kamuoyunda Ankara sadece bürokrasinin merkezi olarak biliniyor. Oysa burada çok önemli edipler, yüzlerce şair yetişmiş, Osmanlı döneminden bu yana. Şeyhülislamlık yapmış insanlar burada şiirlerle uğraşmışlar. Bir Hacı Bayram Veli, bir Şeyhülislam Yahya Efendi… Şiir gecemizi de ona atfettik.  Edebiyat varlığını Ankara’da ortaya koyma gerekliliği biz gördük. Ankara’da sadece siyaset, bürokrasi konuşulmuyor. Şehir ve edebiyat ilişkisini Ankara’da ortaya koymak arasında bir bağ olduğunu vurgulamak istedik. Bu çok önemsiyoruz. Gösterilen ilgi de bunu gösteriyor" dedi.

Uluçay, festival kapsamında açılan 'Yazarlar Okulu'nun sürekli hale getirileceğini aktardı.

Bu festivali geleneksel hale getirmek için mutabakat olduğunu belirten  Türkiye Yazarlar Birliği Ankara Şube Başkanı Mehmet Sait Uluçay, festivalde roman, hikaye, denemeler  ve edebiyatın konuşulacağını, şiir şöleni yaşanacağını ifade etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER