© Redaktör Haber 2022

AK Parti'nin Ankara adayı Belli oldu, 27 Aralık Çarşamba günü açıklanıyor

AK Parti'de merakla beklenen Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı kim olacak? sorusunun cevabı 27 Aralık Çarşamba günü TBMM'de yapılacak grup toplantısında bizzat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilecek, Aday grup toplantısında tanıtılacak.

AK Parti'de merakla beklenen Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı kim olacak? sorusunun cevabı 27 Aralık Çarşamba günü TBMM'de yapılacak grup toplantısında bizzat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilecek, Aday grup toplantısında tanıtılacak. 

Redaktör Haber Sorumlu Yazı İşleri Müdürü İbrahim Gökdemir'in TBMM kulislerinde AK Parti'li etkin isimlerden edindiği bilgiler doğrultusunda AK Parti, Ankara'da Mansur Yavaş'ın karşısına çıkaracağı adayı belirledi. Uzun bir aşamadan sonra son viraj olan ankete Ankara'da üç  isimle gidildi. Bu isimler arasında Altındağ eski Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok ve Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz bulundu. Anketten çıkan isim üzerinde mutabık kalınarak geç kalmadan 27 Aralık tarihinde açıklanma kararı alındı. 

AK PARTİ ÇARŞAMBA GÜNÜ ANKARA ADAYI OLARAK KİMİ AÇIKLAYACAK?

AK Parti'de uzun süren bir aday adaylığı süreci yaşandı. Bu süreç içerisinde Ankara'da başarılı çalışmalara imza atmış belediye başkanlarının isimleri AK Parti'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı olarak kamuoyunda her daim konuşuldu. Bunlar arasında Mamak Belediye Başkanı Murat Köse doğrudan resmi olarak aday adaylığını ilan eden tek kişi oldu. Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok'ta Aday olduğunu her zaman ima etti. Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz, Altındağ eski Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, Ankara Büyükşehir belediyesi eski Başkanlarından Mustafa Tuna ve Melih Gökçek'in ismde kulislerde her zaman konuşuldu. Hatta, eski bakanlardan Murat Kurum, Süleyman Soylu, Ziya Selçuk isimleri de Ankara için konuşulanlar arasında yer aldı. 

İşte AK Parti bu kadar isim arasından seçeneğini 3'e indirdi ve anketlerinde sadece 3 ismi sordu. Bu isimler arasında da Veysel Tiryaki, Serhat Oğuz ve Turgut Altınok yer aldı. Sahada yapılan kamuoyu yoklamalarında tek bir isim yoğunlukla ön plana çıktı ve AK Parti'de o isime karar verdi. 

İşte o isme Redaktör Haber Sorumlu yazı işleri müdürü İbrahim Gökdemir ulaştı. AK Partili etkin bir isim İbrahim Gökdemir'e Ankara adayının 27 Aralık Çarşamba günü TBMM'de yapılacak grup toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından bizzat açıklanacağını ifade etti. 

O isiminde Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok olduğunu kaydetti. 

27 Aralık Çarşamba günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Grup toplantısına Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok'u davet ederek kürsüde bizzat kendisi Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olarak açıklayacak. 

REDAKTÖR HABER'İN ANKETİ'DE O İSMİ GÖSTERİYORDU

Redaktör Haber olarak 29. Temmuz tarihinde internet haber portalımızdan başlattığımız ve 10 ismin yer aldığı "Cumhur ittifakının Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı kim olmalı?" anketide sonuçlandı. Hiçbir şekilde köpürtülmeyen ve sadece haber okumak üzere internet sitemize giren okuyucularımız tarafından oylanan ankete 696 kullanıcı oy kullandı. 

23 Aralık 2023 tarihi itibariyle sonlandırdığımız anketimizde 201 oyla Turgut Altınok birinci çıkarken, Ankara Büyükşehir belediyesi eski başkanı Melih Gökçek 114 oy ile ikinci çıktı. Yine Ankara Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Mustafa Tuna ise 83 oyla üçüncü oldu. 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER