© Redaktör Haber 2022

AK Parti il başkanlarına duyurdu: Seçimler Ertelenmeyecek, 14 Mayıs’ta yapılacak

seçimler ertelendi mi?, seçimler deprem dolayısıyla ertelenecek mi?, 14 mayısta seçimler yapılacak mı?, seçimler 18 haziranda mı yapılacak?, deprem seçimi erteler mi?, seçim nasıl ertelenir?, seçimler hangi şartlarda ertelenir? gibi sorular konuşulmaya başlamışken, AK Parti kanadından seçimlerle ilgili önemli bir toplantı yapıldığı ortaya çıktı. AK Parti Teşkilatlardan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir Kahramanmaraş Depreminden bir kaç gün sonra video konferans yoluyla il başkanlarıyla yaptığı toplantıda "14 Mayısta seçimler yapılacak, kendinizi ona göre hazırlayın. Erteleme söz konusu değil" dediği öğrenildi.

Özel Analiz Haber: İbrahim GÖKMEDİR

Kahramanmaraş merkezli 9 saat arayla meydana gelen 7.7  ve 7.6 şiddetinde ki depremlerde henüz arama kurtarma çalışmaları devam edip yaralar sarılmaya çalışılırken ne yazık ki yeni bir tartışmanın fitili ateşlendi.

Seçimler ertelenecek mi?

Bu tartışma, Bülent Arınç’ın attığı bir tweet ile gündeme bomba gibi düştü.

Bülent Arınç, Kamuoyuna saygıyla duyurulur başlığı ile yayınladığı mesajında “Afetin acı bilançosu zaman geçtikçe daha da gün yüzüne çıkıyor. Binlerce kaybımız var, onbinlerce yaralımız var. Artık kayıplarımızın rakamlarını vermekten, duymaktan korkar hale geldik. Bir çok işyeri ve ev enkaz halinde. Depremden etkilenen on şehrimizin büyük bir kısmı yıkılmış durumda. Acısını yüreğinin en derinlerinde hisseden milletimizin ağzını bıçak açmıyor. Vatandaşlarımız şuan seçim değil yaşam mücadelesi veriyor. Ahval bu iken bazı siyasetçilerin ve gazetecilerin seçimin mayısta mı haziran da mı yapılacağını tartıştığını görüyoruz. Allah’tan korkun, hala enkaz altında cesetler var. Seçmenden bahsedilemezken seçimden bahsetmek nasıl mümkün oluyor? Böyle bir dönemde acılarıyla yüzleşen vatandaşlarımıza karşı seçim propagandasımı yapacaksınız, oy mu isteyeceksiniz? Aday mı olacaksınız, miting mi yapacaksınız? Bunları hangi yüzle yapacaksınız? Seçmen yok, sandık yok. Bunların yanı sıra bölgede adli ve idari bürokrasi yok. Halk size demez mi: Vatandaş can derdinde siz ne derdindesiniz? Diye.

Ne mayısta ne haziranda seçim olmaz, olamaz. Devlet bürokrasinin vatandaşlarımızın yaralarına merhem olmasına odaklanması için seçimlerin ivedilikle ertelenmesi lazım. Bu bir tercih değil zarurettir. Anayasanın 78. Maddesini ileri sürerek seçimlerin sadece sabaş sebebiyle ertelenmesinin mümkün olduğunu söyleyenlere tek cevap yetirli olcaktır. Anayasalar kutsal metinler değillerdir. Hukuki metinlerdir. Yasama organı her zaman anayasa maddesini ilga edebilir, değiştirebilir, yenisini koyabilir.

İşte bu sözler muhalefet kanadına “Seçimler ertelenemez” çığlıkları attırdı.

Peki ama Hükümet kanadı sessiz mi kaldı…

AK Parti sözcüsü Ömer Çelik Bülent Arınç’ın bu açıklamasını şahsı adına yapmış olduğu bir açıklama olarak değerlendirdi.

Şimdi asıl bombayı paylaşıyorum sizlerle…

Bülent Arınç neden böyle bir açıklama yapma gereği duydu bilmem ama Depremin yaşandığı 6 şubat tarihinden birkaç gün sonra yani Bülent Arınç’ın bu sözlerinden birkaç gün önce,  AK Parti Teşkilatlardan sorumlu Genel Başkan yardımcısı Erkan Kandemir video konferans yoluyla AK Parti il başkanlarıyla bir toplantı yaptı. Toplantı da İl başkanlarına seçimler ertelenmeyecek 14 Mayıs’ta seçim olacak” dedi.

Kaynak soracak olursanız video konferans yoluyla bu toplantıya katılan bir il başkanı. O İl başkanının ismi ve ili şimdilik bende saklı.

Şurası kesin Erkan kandemir bu toplantıyı yaptı ve 14 Mayıs’ta seçimlerin olacağını il başkanlarına bizzat duyurdu.

AK Parti’den hiçbir kimse veya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan şuan için seçimle ilgili tek bir kelime etmiyor. Çünkü biran evvel yaraların sarılması gerekiyor. Yeri ve zamanı geldiğinde Cumhurbaşkanı Erdoğan, Erkan Kandemir’in il başkanlarına verdiği bu mesajı  çıkacak ve kamuoyuna aktaracaktır diye düşünüyorum.

14 Mayıs’ta seçimler yapılacaktır.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER