© Redaktör Haber 2022

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir gündemi değerlendirdi

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Redaktör Haber Ekranlarında yayınlanan Gündem Özel Programının konuğu oldu.

Redaktör Haber Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Gökdemir’in moderatörlüğünde gerçekleşen Gündem Özel programında konuşan Aydemir, Enerji probleminin yatırımlar ile sorun olmaktan kalkacağını belirtti.

2005 yılında başlanıp 2013 yılında yapımı durdurulan Yusufeli Barajı ve Hidroelektrik Santrali inşaatının,  8 yıl aradan sonra tekrardan yapımına devam edilerek ülke ekonomisine katkı sağlayacağını ifade eden Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Artvin'de Çoruh Nehri üzerinde 275 metre gövde yüksekliği ile Türkiye'nin en yüksek, dünyanın ise 'çift eğrilikli ince kemer baraj tipi' kategorisinde 4'üncü en yüksek barajı olacağını ifade etti.

Aydemir, “Senede 1.8 milyar kW elektrik üreteceğiz. Ürettiğimiz Elektrik enerji problemine ciddi katkı sunacak. Böyle yatırımlar arttıkça dışa bağımlılığımız da azalmış olacak. Projeye başlandığında Türkiye’nin enerji ihtiyacı 130 miyar kW iken şuan ise 320 miyar kW’e çıkmış. Bizim buna dönük yatırım yapmamız lazım.” dedi.

Tamamını izlemek için: 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER