© Redaktör Haber 2022

AK Parti Ankara teşkilatı Seçim istifasına hazırlanıyor

AK Parti’de Milletvekili aday adaylığı için teşkilat üyelerine “adaylık düşünenler istifalarını hazırlasın” mesajını bu hafta içerisinde ileteceği öğrenildi. Kulislerde AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan'ın ismi de geçiyor. Özcan İstifa ederse yerine gelecek isimlerde dillendirilmeye başlandı. 

 

O çok konuşulan 2023 yılına girdiğimiz şu günlerde siyaset kulislerinde de seçim hareketliliği başladı. Seçimlerin Nisan sonu veya Mayıs ayının ilk haftasında yapılmasına kesin gözüyle bakılırken AK Parti’de Milletvekili aday adaylığı için teşkilat üyelerine “adaylık düşünenler istifalarını hazırlasın” mesajını bu hafta içerisinde ileteceği öğrenildi. Kulislerde AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan'ın ismi de geçiyor. Özcan İstifa ederse yerine gelecek isimlerde dillendirilmeye başlandı. 

ANKARA İL BAŞKANI ÖZCAN’IN ADI KONUŞULMAYA BAŞLANDI

Bu hafta içerisinde yapılacak il başkanları toplantısında Milletvekili adayı olacak İl başkanlarının istifası istenecek. AK Parti kulislerinde Milletvekili adaylığı sebebiyle istifası istenecek veya istifa edecek 33 İl Başkanının bulunduğu konuşuluyor. Bunlar arasında Ankara’da var.

Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan 2023 seçimlerinin önemine binaen teşkilatın başında kalmak istediği konuşulsa da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Milletvekili adayı olacak il başkanları listesinde Hakan Han Özcan’ın da bulunduğu AK Parti kulislerinde konuşulanlar arasında yer alıyor.  

ÖZCAN İSTİFA EDERSE YENİ İL BAŞKANI İSİMLERİ KONUŞULMAYA BAŞLANDI

AK Parti Ankara il Başkanı Hakan Han Özcan’ın İl başkanları toplantısı sonrasında Milletvekili adaylığı için istifasını vermesi durumunda da İl Başkanlığına geçecek isimler dahi kulislerde dillendirilmeye başlandı.

O İSİMLER ARASINDA KİMLER VAR?

AK Parti MKYK ve Cumhurbaşkanlığı Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurulu Üyesi, 25 ve 26. Dönem Ankara Milletvekili, Memur-Sen Onursal Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Hukukçu Alaaddin Varol, AK Parti eski İl Başkanı ve Ankara eski Milletvekili Murat Alparslan, AK Parti MKYK üyesi Kurtcan Çelebi, ABB Meclisi AK Parti eski Grup Başkanvekili Mümin Altınışık isimleri İl Başkanlığı için ismi konuşulan kişiler arasında yer alıyor.

TEŞKİLAT ÜYELERİ DE ADAYLIK İÇİN İSTİFAYA HAZIRLANIYOR

Bu arada AK Parti Ankara il teşkilatında da Milletvekili adaylığı için istifasını verecek isimlerde yine konuşulanlar arasında.

Bunlar arasında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a en sert muhalefeti yapan teşkilat üyesi olarak gündeme oturan, AK Parti Ankara il Başkan yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Hukukçu Mehmet Yılmazer, İl başkan yardımcısı ve seçim işleri başkanı Ahmet Gül, Yönetim kurulu üyesi Ömer Faruk İslam, İl Başkan Yardımcısı ve Bilgi ve iletişim teknolojileri Başkanı Ebru Kurban, Yönetim kurulu üyesi Nagehan Akbaba kulislerde Milletvekili aday adaylığı için istifaya hazırlananlar arasında yer alıyor.

BELEDİYE BAŞKANLARI, BELEDİYE MECLİS ÜYELERİNDE DURUM NE?

Ankara’da Milletvekili adaylığı için istifa edecek belediye başkanlarının da olduğu bu başkanların Cumhurbaşkanının talimatını bekledikleri de ifade ediliyor. Bu arada Belediye Meclis üyeleri arasında da Milletvekili aday adaylığı için istifa edecek isimlerin bulunduğu biliniyor. Bunlar arasında Altındağ’dan Belediye Meclis üyesi olan ve Ankara Büyükşehir Belediye Meclisinde de bulunan Sinan Burhan’ın memleketi Kayseri’den aday adayı olmak için istifa edeceği konuşulanlar arasında yer alıyor.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER