© Redaktör Haber 2022

ABB Başkan Adaylarının İlçelerden Aldığı Oy Oranları Belli Oldu

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı seçimlerinin ardından Mansur Yavaş ve Turgut Altınok'un hangi ilçede ne oy aldığı netlik kazandı.

31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilen Mahalli İdareler seçimlerinin ardından Mansur Yavaş ve Turgut Altınok’un hangi ilçede ne kadar oy aldığı netlik kazandı.

Seçim süreci boyunca mevcut Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve Cumhur İttifakının adayı Turgut Altınok arasında  süren çekişmeli yarışı yüzde 64.44’lük oy oranı ile Mansur Yavaş kazandı. Ankara halkı yeniden Mansur Yavaş dedi. Böylece merakla beklenen Ankara’nın 25 ilçesinde hangi adaya ne kadar oy çıktığı sorusu da cevap bulmuş oldu. Ankara Büyükşehir Belediye Mansur Yavaş bir çok ilçede önemli ölçüde oy oranı elde etti.

20 İlçe Mansur Başkanla Devam Dedi

Ankara'nın ilçelerinin büyük çoğunluğunda Mansur Yavaş birinci sırada yer aldı. ABB Başkanı Yavaş, rakibi Turgut Altınok'un memleketi Bala ve AK Parti'nin güçlü olduğu Keçiören, Sincan ve Altındağ gibi ilçeler de dahil olmak üzere toplam 20 ilçede en yüksek oyu aldı. Başkan Yavaş'ın en yüksek oy oranına ulaştığı ilçeler sıralamasında, Çankaya %79,15'lik oy oranıyla birinci sırada yer alırken ikinci sırayı %65,38'lik oy oranıyla Etimesgut aldı. AK Parti ve Cumhur İttifakı adayı Turgut Altınok'a ise en yüksek oy oranı %52,68 ile Çamlıdere ilçesinden geldi.

Adaylar Kendi Memleketlerinde Ne Kadar Oy Aldı

Mansur Yavaş, Turgut Altınok'un memleketi olan Balâ ile AK Parti'nin kalesi olarak görülen Keçiören, Sincan ve Altındağ dahil olmak üzere Ankara'nın 25 ilçesinin 20'sinde Altınok'u geride bıraktı.

Turgut Altınok'un memleketi Balâ'da kendisine %44,5 oy çıkarken, Mansur Yavaş ise %48,43 oy oranıyla birinci oldu. Mansur Yavaş'ın memleketi olan Beypazarı'nda ise Yavaş %60,23 oy alırken; Turgut Altınok %31,19'da kaldı. Adayların kendi memleketlerindeki sonuçlara bakıldığında, ipi göğüsleyen isim Mansur Yavaş oldu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER