© Redaktör Haber 2022

14 Mayıs'ta seçim olacak mı?

2023 Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimleri için Türkiye artık gün saymaya başladı. Ancak seçimlerin normalinden 1 ay önce yapılma ihtimali gündeme geldi ve resmi olamasa da seçimlerin 14 Mayıs’ta yapılmasına da kesin gözüyle bakılır oldu.

Seçimlerin öne çekileceğinin ilk işaretini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan verdi. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında mevsim şartlarını dikkate alarak seçim tarihinin biraz öne çekilebileceğini söyledi.

'MİLLETİMİZ AYNI GÜN 'YETER' DİYECEK'

Erdoğan’ın bu açıklaması siyaset kulislerini hareketlendirirken seçim tarihi bir süre konuşulmaya başlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu defa grup toplantısında tarih verdi. Erdoğan siyasetin günlük rutini içerisinde insanların söyledikleri sözlerin, takındıkları tavırların elbette önemli olduğunu belirterek, "Asıl belirleyici olan aynı insanların sandık başına gittiklerinde geleceklerine karar vererek, nerelere bakacaklar, neleri dikkate alacaklarıdır. Rahmetli Menderes 14 Mayıs 1950'de 'Yeter söz milletindir' diyerek, milletin gönlüne girmiş ve sandıktan ezici bir zaferle çıkmıştır. Aynı şekilde Rahmetli Özal darbenin gölgesinde girdiği seçimde, Türkiye'ye çağ atlatma vaadiyle önemli bir başarı kazanmıştı. Biz de 'Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak' diyerek özgürlük ve refah özlemi içindeki milletimizin büyük desteğiyle hükümete gelmiştik. Şimdi de 'Yeter, söz de karar da gelecekte milletindir' diyerek 2023'te milletimizin desteğine talibiz. Sözü de kararı da geleceğini de tayin hakkını milletimize bırakmak istemeyen vesayet heveslilerine rağmen 'Türkiye Yüzyılı'nı başlatacağız. Milletimiz 73 yıl sonra bir kez daha aynı gün '6'lı masa' diyerek karşımıza çıkan bu darbe şakşakçılarına, bu müstemleke heveslilerine 'Yeter' diyecektir" diye konuştu. 

İşte Erdoğan’ın bu sözleri Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerinin 14 Mayıs’ta yapılacağı kanaatini güçlendirdi.

BİZ KARARIMIZI İNŞALLAH MART AYININ 10'UNDA AÇIKLAYACAĞIZ

Erdoğan’ın grup toplantısında ki 14 Mayıs çıkışı konuşulurken bu defa  22 Ocak Pazar günü Bursa’da gençlerle buluşma etkinliğinde Erdoğan’dan yeni bir açıklama geldi. Erdoğan seçimlerin ne zaman yapılacağına dair kararlarını 10 Mart tarihinde açıklayacaklarını işaret eden cümle kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa’da ki gençlerle buluşmasında şunları söyledi.

"Bu bir erken seçim falan değil, seçimi öne almak. Yapılan bu. Bir diğer adım olarak da biz burada aslında bir güncelleme yaptık. Bu güncelleme ile birlikte bu adımı attık ve Cumhur İttifakı olarak da Devlet Bey'le bu görüşmelerimizi yaparak dedik ki 'Zaman kaybına tahammül yok. Bunun için öyle incelemeler yaptık ki herkesin yaz tatiliyle ilgili durumlarını tutun, Karadeniz'de çay, fındık vesaire bütün bunların gidişlerini tutun bütün değerlendirmeleri yaparak herhangi bir sıkıntıya, KPSS vesaire... Bütün bu ayrıntıları masaya yatırdık ve adımı da buna göre atalım dedik. Hele hele öğrencilerimizin durumları bizim için çok önemli. Bu adımı da atarak kararı buna göre verdik ama resmi olarak cumhurbaşkanının burada bir yetkisi var. O da biliyorsunuz 10 Mart'ta Cumhurbaşkanı olarak biz bu yetkimizi kullanacağız ve ondan sonra 60 gün süre var. O süreyi de kim değerlendirecek? Yüksek Seçim Kurulu ama biz kararımızı inşallah Mart ayının 10'unda açıklayacağız."

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu açıklamasının ardından gözler 10 Mart tarihine çevrildi. 10 Mart tarihinde Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerinin ne zaman yapılacağına dair net bir açıklama yine Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılacak.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER