© Redaktör Haber 2022

100 Yıl Öncesinin Köy Yaşantısı Şehre Taşınıyor

Altınköy Açık Hava Müzesi çok yakında Altındağ belediyesi tarafından yeniden hizmete açılıyor. Ankara’da 100 yıl öncesinin köy yaşantısını şehre taşıyan Altınköy yeniden müze vasfına kavuşacak.

Altınköy Açık Hava Müzesi çok yakında Altındağ belediyesi tarafından yeniden hizmete açılıyor. Ankara’da 100 yıl öncesinin köy yaşantısını şehre taşıyan Altınköy yeniden müze vasfına kavuşacak. Tadilat nedeniyle bir süredir kapalı olan Altınköy Açık Hava Müzesinin bakım ve onarım çalışmaları yapılıyor. Altındağ Belediye Başkanı Dr. Veysel Tiryaki, tadilatı tamamlanınca yeniden ziyarete açılacak olan, Altınköy Açık Hava Müzesi’ni ziyaret ederek çalışmaları yakından takip ediyor.

Yeniden Müze Vasfına Kavuşturularak Ziyarete Açılacak

Altınköy'ün yeniden müze vasfına kavuşturularak ziyarete açılacağını belirten Altındağ Belediye Başkanı Dr. Veysel Tiryaki, "Altınköy, açıldığı günden itibaren Ankaralıların büyük ilgi gösterdiği bir Açık Hava Müzesi… Ankaralı hemşerilerimiz burada hem şehir hayatından uzaklaşarak rahat bir nefes alıyor, hem de 100 yıl öncesinin köy hayatını deneyimleme şansı buluyor" dedi.

Başkan Tiryaki, "Altınköy'de bir süredir devam eden tadilat, bakım ve onarım çalışmalarımız tamamlanmak üzere... Baharın en güzel zamanlarının yaşandığı şu günlerde, Ankaralı hemşerilerimizi daha fazla Altınköy'den mahrum etmek istemiyoruz. Çalışmalarımızı en hızlı şekilde bitirmeyi planlıyoruz. Altınköy Açık Hava Müzesi'ni en yakın zamanda hizmete açacağız" ifadelerini kullandı.

 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER